ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено п'ятьох українських військових, один загинув

Чотири із семи обстрілів відбулися поруч із Широкиним.

За добу на Донбасі поранено п'ятьох українських військових, один загинув
Фото: Макс Левин

3 березня в зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Росії 7 разів порушили режим припинення вогню. Вони застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще п'ятеро наших захисників отримали поранення", - уточнили в міністерстві.

Противник чотири рази відкривав вогонь біля Широкиного - з мінометів калібру 82 мм було випущено 25 мін, також вогонь вівся з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Неподалік Зайцевого стріляли з підствольного гранатомета.

Поруч із Лебединським з міномета калібру 82 мм випустили 8 мін, також противник застосовував гранатомети різних систем, кулемети і стрілецьку зброю. Неподалік Луганського стріляли з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

З початку 4 березня ворожі війська вогневої активності не демонстрували.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК повідомила, що збройні формування РФ продовжують порушувати Мінські домовленості і розміщують військову техніку за межами виділених місць зберігання озброєння. ОБСЄ зафіксувала в ОРДЛО 18 танків поза межами належних місць зберігання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram