ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області затримали чоловіка під час продажу гранат

Чоловік продав два корпуси гранат Ф-1 і РГД-5 із запалами до них за 2000 гривень.

У місті Лозова Харківської області поліцейські затримали чоловіка, який торгував двома гранатами, а під час обшуків у нього вдома вилучили 269 патронів різного калібру, ще одну гранату і три запали. Про це повідомив пресцентр Нацполіції Харківської області.

Фото: hk.npu.gov.ua

3 березня правоохоронці встановили, що 38-річний житель міста Лозова продав чоловікові за 2000 гривень два корпуси гранат Ф-1 і РГД-5 із запалами до них. Зазначені боєприпаси відразу вилучили.

Фото: hk.npu.gov.ua
Фото: hk.npu.gov.ua

"Також за місцем проживання лозівчанина поліцейські провели санкціонований обшук, протягом якого ще виявили боєприпас і патрони. Речові докази направлено на експертне дослідження", - сказано в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Слідчі вирішують питання про повідомлення чоловікові підозри й обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, в жовтні в Донецькій області правоохоронці затримали 46-річного жителя Селидового, який продавав дві гранати по 500 гривень. Усього під час оперативних дій поліцейські вилучили чотири гранати РГД-5 і гроші, отримані незаконним шляхом. Раніше зловмисника вже засудили за наркозлочини та крадіжку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram