ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція розпочала супровід пасажирських поїздів на двох маршрутах

Пілотний проєкт почав працювати у поїздах "Миколаїв - Київ - Рівне" і "Одеса - Москва".

Поліція розпочала супровід пасажирських поїздів на двох маршрутах
Фото: Александр Рудоманов

Національна поліція почала супровід пасажирських поїздів акціонерного товариства "Укрзалізниця" на двох маршрутах.

Про це повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

"В рамках пілотного проєкту "УЗ" спільно з Нацполіцією організували супровід працівниками поліції пасажирських поїздів №122/121 Миколаїв - Київ - Рівне та №24/23 Одеса - Москва. Ці поїзди були обрані для пілотного проєкту через найбільшу кількість зафіксованих правопорушень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 21-27 лютого цього року, за даними поліції, було складено 27 адміністративних постанов за ст. 175 ч. 1 (заборона куріння), три адміністративні постанови за ст.178 ч.1 (про заборону вживання алкогольних напоїв), 25 осіб отримали усні попередження. Також 27 лютого під час прямування поїзда № 24/23 Одеса - Москва працівники поліції успішно запобігли пограбуванню пасажира і затримали підозрюваного.

Зараз "УЗ" і Нацполіція розробляють план дій зі збільшення кількості поїздів, які курсуватимуть у супроводі правоохоронців.

"В рамках реалізації стратегічної програми "Назустріч клієнту", яка спрямована на поліпшення якості послуг на залізничному транспорті, "УЗ" імплементує план заходів щодо підвищення безпеки пасажирів у поїздах і на вокзалах. Розвиток співпраці з Національною поліцією є важливою складовою", - прокоментував член правління компанії Марчін Целеєвський.

Нагадаємо, з 2014 року, в рамках реформи, була розформована транспортна міліція, і наряди правоохоронців перестали патрулювати вокзали і чергувати у поїздах.

Торік у грудні хулігани розгромили вагон приміського поїзда Ніжин - Київ. Після цього залізничники звернулися до влади з проханням повернути супровід поїздів нарядами поліції.

У січні четверо пасажирів поїзда "Київ - Івано-Франківськ" побили провідника через зауваження про куріння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram