ГоловнаПолітика

Вакарчук заявив, що не йде з політики

"Не слухайте всяких провокаторів. Я тільки починаю".

Вакарчук заявив, що не йде з політики
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Народний депутат Святослав Вакарчук заявив, що не збирається йти з політики після складання повноважень голови партії "Голос".

"Не слухайте всяких провокаторів, які розповідають, що я йду з політики. Я тільки починаю", - заявив він 12 березня в ефірі телеканалу НТА.

За його словами, він вирішив відмовитися від активної партійної діяльності, щоб мати більше часу на те, "щоб об'єднувати і розвивати".

"З різних сторін починається наступ на українську державність. Тому всім потрібно об'єднуватися і показати, що ми єдині перед ворогом, а не думати про вибори. Це і є моє основне завдання зараз. Хочу гуртувати всіх, тому що нам треба зупиняти ворога", - сказав Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, в 2007 році на позачергових виборах в Раду Вакарчук був 15-м номером у списку "Нашої України - Народної самооборони", отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження.

У вересні 2018 року Вакарчук повідомив, що готовий "змінювати країну", натякнувши на повернення в політику. Напередодні президентських виборів ці слова могли бути сприйняті як намір балотуватися, але в січні 2019 року Вакарчук оголосив, що не висуватиме своєї кандидатури. Водночас він пообіцяв, що не залишатиметься "осторонь" і має намір разом зі своєю командою працювати над перемогою проєвропейських сил в Україні

У травні 2019 року Вакарчук створив партію "Голос" для участі в парламентських виборах і пройшов з нею до Верховної Ради, а вже в березні наступного року передав керівництво в ній депутату Кірі Рудик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram