ГоловнаПолітика

Нацкорпус звинуватив Сівоха в державній зраді і звернувся в СБУ

Нацкорпус звинуватив Сівоха в державній зраді і звернувся в СБУ
Фото: стоп-кадр из свидео

Національний корпус направив у Службу безпеки повідомлення про вчинення державної зради радником секретаря Служби національної безпеки і оборони Сергієм Сивохом, який 12 березня ініціював у Києві захід під назвою "Національна платформа примирення і єдності".

Про це йдеться в заяві на сайті Нацкорпусу.

"Як стало відомо, мета вищезазначеного заходу - «порозуміння з другою стороною громадянського конфлікту на Донбасі». Вважаємо, що подібне формулювання є не лише помилковим, але і протизаконним", - наголошено в заяві.

 У Нацкорпусі підкреслили, що, згідно із законодавством, окремі райони Донецької і Луганської областей є "тимчасово окупованою територією України, на якій збройні формування Російської Федерації й окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють загальний контроль".

"У зв'язку із цим будь-які спроби «налагодження діалогу» з представниками окупаційних адміністрацій та особами, які сприяють незаконній окупації території України, є державною зрадою і посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України... за ст. 110, 111 КК", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, сьогодні представники Нацкорпусу зірвали презентацію Національної платформи єдності і примирення Сергія Сивоха. Вони зажадали у Сивоха відповіді на питання: на Донбасі - війна чи внутрішній конфлікт? Потім відбулася штурханина, під час якої Сивохо впав на підлогу.

Поліція затримала 15 осіб, які брали участь у бійці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram