ГоловнаПолітика

ДБР завершило розслідування щодо ексголови Дніпровського райсуду Києва

Матеріали провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту.

ДБР завершило розслідування щодо ексголови Дніпровського райсуду Києва
Фото: Сергей Нужненко

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо колишнього голови Дніпровського райсуду Києва у справі про незаконні арешти активістів Майдану.

Про це повідомляється в telegram-каналі ДБР.

"Слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організації винесення завідомо неправосудних рішень, перешкоджання проведенню мітингів та незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду головою Дніпровського районного суду міста Києва (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 375, ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 376-1 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що матеріали провадження за дорученням прокурора відкриті для ознайомлення стороні захисту.

Слідством встановлено, що колишній голова Дніпровського райсуду, а нині адвокат, 19 лютого 2014 року організував незаконне втручання в автоматизовану систему документообігу суду "Д-3" та винесення неправосудних постанов про застосування стосовно 11 завідомо незаконно затриманих громадян запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для перешкоджання організації та проведенню мирних зібрань, мітингів, вуличних походів та демонстрацій у Києві.

У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Нагадаємо, наприкінці лютого також повідомлялося, що справа судді Дніпровського суду, який незаконно заарештував активістів Майдану, пішла до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram