ГоловнаПолітика

Хмельницька область п'ятою в Україні отримала офіцерів громад

Поліція заміняє дільничних у сільській місцевості.

У четвер у Хмельницькому відбувся випуск перших поліцейських офіцерів, які не тільки будуть працювати, а й жити на території громади, яку обслуговують.

Як повідомляє пресслужба МВС, віднині 57 поліцейських вирушать на службу в 32 територіальні громади. На центральній площі Хмельницького їм видали 43 автомобілі, кожен з яких укомплектовано всім, що може знадобитися поліцейському, - від термопринтера і набору інструментів до зброї і сейфа.

Фото: mvs.gov.ua

У заході, крім поліцейських, узяли участь представники Посольства США, ICITAP (Міжнародна програма підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування), органів місцевої влади та самоврядування і голови об'єднаних територіальних громад.

"Хмельниччина стала п'ятою областю в Україні, де взялися до роботи поліцейські офіцери громади. Перед призначенням кожен з них пройшов багатоетапний відбір, спеціальну поглиблену підготовку за участю українських та іноземних фахівців і стажування на базі поліції Дніпропетровської області, яка стала пілотною в проєкті", - повідомили в МВС.

Фото: mvs.gov.ua

Також офіцери громад вже розпочали роботу в Кіровоградській, Черкаській і Харківській областях.

Нагадаємо, що заміна дільничних поліцейських в ОТГ на офіцерів громад стартувала навесні 2019 року. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тоді заявив, що поліцейські офіцери громад працюватимуть у 30 тис. населених пунктів у сільській місцевості, де проживає близько 28 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram