ГоловнаПолітика

Депутати просять Авакова розібратися зі слідчим Нацполіції Шевцовим

Причиною цього стало розслідування журналістів про "подароване" дружині приміщення в Києві на 500 квадратів.

Депутати просять Авакова розібратися зі слідчим Нацполіції Шевцовим
Евгений Шевцов с супругой
Фото: glavcom.ua

Депутати Верховної Ради просять правоохоронців провести перевірку стосовно заступника керівника головного слідчого управління Нацполіції Євгена Шевцова.

Про це повідомила в фейсбуці нардеп від "Голосу" Олександра Устінова. Понад 50 нардепів закликали главу МВС Арсена Авакова провести службове розслідування, пов'язане з активами сім'ї Шевцова. Раніше журналісти "Бігус.Інфо" з'ясували, що дружина слідчого отримала в подарунок нежитлові приміщення в центрі Києва площею понад 500 метрів.

Ініціатором звернення до міністра виступила сама Устінова. За її словами, у відповідь на її дії слідчий Шевцов почав всіляко ображати її в фейсбуці.

""Тупа вівця, мавпа, бродяча живність, розумово відстале опудало"- такими епітетами вітають зараз депутаток представники моєї нової Національної поліції. Ось і мене публічно привітав напередодні свята цілий заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Євген Шевцов. Усе тому, що я зібрала підписи 50 депутатів і направила звернення Авакова з проханням забезпечити "об'єктивне, повне і неупереджене розслідування можливого скоєння протиправних дій" цією людиною. Він, його дружина-мільйонерка і їх майно - фігуранти останнього розслідування Бігуса", - написала Устінова.

За її словами, Шевцов шість разів редагував свій пост, але відновити його зміст можна за скріншотами.

"У мене одне питання до Арсена Авакова: ви вважаєте, що така людина може носити звання офіцера і працювати в Національній поліції, та ще й на керівній посаді?", - додала Устінова.

Нагадаємо, 2 березня журналісти "Бігус.Інфо" опублікували розслідування, присвячене нерухомості дружини Євгена Шевцова - Олени Шевцової-Дегрик. Журналісти з'ясували, що в 2016 році їй подарували нежитлове приміщення площею 587 кв. м в Києві. Раніше воно належало бізнесмену Олексію Кікірешку, колишньому президенту футбольного клубу "Арсенал Київ", але нерухомість була арештована через непогашені банківські кредити Кікірешка.

У декларації слідчого майже все майно і доходи належать дружині. Так, в 2018 році Шевцов задекларував дохід в майже 350 тис. гривень, а його дружина - 7 мільйонів і майже 700 тис. гривень. Також на дружину зареєстрована і вся нерухомість, і автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram