ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що розчарований затримкою запрошення в Білий дім

"Мені сказали, що він готується. Мені важко це чути".

Зеленський заявив, що розчарований затримкою запрошення в Білий дім
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розчарований, що досі не отримав конкретного запрошення відвідати з візитом США.

Про це глава української держави заявив в інтерв'ю The Guardian, яке буде повністю опубліковано в суботу, 7 березня.

Зеленський розповів про свою "небажану роль" в спробі імпічменту президента Дональда Трампа і його відносинах з США після завершення судового процесу.

Він сказав, що, як і раніше готовий відправитися в Білий дім, щоб зустрітися з Трампом. Але, через майже 10 місяців після його першої телефонної розмови з президентом США, конкретного запрошення від Вашингтона так і не надійшло.

"Мені сказали, що він (візит, - ред.) готується. Мені важко це чути. Я людина, яка працює в терміни. Наші дипломати обговорюють це з американськими дипломатами. Я б хотів, щоб у нас була плідна зустріч", - сказав Володимир Зеленський в інтерв'ю.

Глава української держави також зізнався, що йому було "неприємно" чути як Майк Помпео коментував питання про те, чи піклуються американці про Україну. Водночас, він зазначив, що держсекретар США приніс йому особисті гарантії підтримки під час свого візиту до Києва на початку цього року.

"США підтримують нас. Я хочу, щоб вони підтримали нас більше", - сказав Зеленський.

У лютому глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що дата візиту президента Володимира Зеленського в США стане відомою найближчим часом. За словами глави ОП, цей візит обговорювався в вересні під час нью-йоркської зустрічі Трампа і Зеленського.

Нагадаємо, що останній раз президент України був у Білому домі в червні 2017 року, тоді це був робочий візит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram