ГоловнаПолітика

Зеленський посидів за кермом КрАЗа на заводі в Кременчуці

Президенту продемонстрували випробування техніки на спеціальному полігоні.

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський побував на випробуваннях техніки Кременчуцького автомобільного заводу "АвтоКрАЗ" у Полтавській області.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначається, що Зеленському продемонстрували випробування техніки на спеціальному полігоні та зразки продукції підприємства. "Техніка пересувалася з перешкодами на суші і у воді, рухалася з великим нахилом і показала якість деталей, зокрема двигуна", - йдеться в повідомленні.

Президент оцінив презентацію та можливості техніки позитивно.

"Ці випробування дійсно вражають", - сказав Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Гендиректор підприємства Роман Черняк зазначив, що в 2015-2016 роках "АвтоКрАЗ" постачав Збройним силам України 1 тис. автомобілів на рік. Але потім обсяги замовлень почали падати, а з 2018 року замовлення припинилися взагалі.

Він звернувся до президента з проханням про підтримку підприємства держзамовленням. На його переконання, техніка "АвтоКрАЗ" може стати "хребтом української армії".

Зеленський відповів, що у підприємства повинен бути план виробництва продукції, і закликав подавати на тендер свої пропозиції.

"Скільки і якої продукції ви готові виробляти, за якою ціною і яка при цьому буде заробітна плата співробітників?" - поцікавився президент.

Нагадаємо, Зеленський також попросив гендиректора "АвтоКрАЗу" передати власнику підприємства Костянтину Жеваго, щоб той "вийшов на зв'язок" для обговорення ситуації з держзамовленнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram