ГоловнаПолітика

Підозрюваного в розтраті 93 млн гривень заступника директора ОПЗ відпустили під заставу 1,51 млн гривень

Термін дії обов'язків - до 4 травня 2020 року включно.

Підозрюваного в розтраті 93 млн гривень заступника директора ОПЗ відпустили під заставу 1,51 млн гривень
Фото: daily.rbc.ua

Вищий антикорупційний суд обрав заступнику директора Одеського припортового заводу, якого підозрюють у розтраті 93,3 млн гривень, запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 51 тис. гривень.

Про це повідомила пресслужба ВАКС у фейсбуці.

Зазначають, що підозрюваний також зобов'язаний носити електронний браслет стеження.

Термін дії обов'язків - до 4 травня 2020 року включно.

На нього також покладено додаткові обов'язки: не відлучатися за межі Одеси, міста Южне, Лиманського району Одеської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою).

У ВАКС не називають імені підозрюваного, але, за даними відкритих джерел, йдеться про Степана Кімінчіджі.

Нагадаємо, 5 березня детективи НАБУ повідомили про підозру чотирьом особам: довіреній особі екснардепа Олександра Грановського Ользі Ткаченко, яка виступила організатором схеми; заступнику директора АТ "Одеський припортовий завод"; начальнику відділу АТ "Одеський припортовий завод" і власнику компанії-учасниці корупційної схеми.

За версією слідства, 2015 року підозрювані організували схему, згідно з якою ОПЗ продавав мінеральні добрива заздалегідь визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових, у результаті чого державі було завдано збитків на 93,3 мільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram