ГоловнаПолітика

Порошенко: звільнення Рябошапки - повернення у часи Януковича

Експрезидент вважає це наступом на незалежність прокуратури.

Порошенко: звільнення Рябошапки - повернення у часи Януковича
Фото: eurosolidarity.org

Экспрезидент України Петро Порошенко вважає, що звільнення Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора є знищенням незалежності правоохоронної системи в Україні. Про це він заявив під час мітингу проти політичних репресій під ДБР.

"Руйнується незалежність прокуратури і судів в Україні. Їм замало, що за останні два тижні по всьому світові, починаючи від найавторитетніших видань Польщі "Газети виборчої", і завершуючи США "Нью Йорк Таймс" пишуть про Україну як про країну, де панує політично вмотивоване правосуддя та політичні переслідування", - зазначив Порошенко.

"Цього не було з часів Януковича. І це яскрава демонстрація повернення України в часи Януковича, поступового перетворення прокуратури в прокуратуру Пшонки, а Офісу президента – в адміністрацію президента Януковича", - впевнений Порошенко.

Він застеріг владу від тиску на незалежні ЗМІ, зокрема на Прямий канал. «Ми тут для того, щоб цього не допустити, бо дуже велику ціну Україна і українці заплатили за те, щоб у нас була демократія, щоб у нас була свобода слова. Вони отримали санкцію на проведення обшуків на Прямому каналі, бо їм не подобається, що говорить Прямий канал. Друзі, дивіться Прямий канал, якщо вони його бояться – значить, там кажуть правду", – закликав Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram