ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка повідомив про закриття кримінальної справи проти експрезидента

"І відкриття відповідного провадження за неправдиве повідомлення про злочин".

Адвокат Порошенка повідомив про закриття кримінальної справи проти експрезидента
Фото: Макс Требухов

Проєкт підозри, який підготували слідчі ДБР експрезидентові України Петру Порошенку, - абсурдний з юридичного погляду. Про це заявив адвокат Порошенка Ілля Новіков.

«Два дні тому в ЗМІ була витік інформації про проєкт підозри, наскільки нам відомо, цей проєкт був погоджений керівництвом ДБР, і як відомо, генеральний прокурор Рябошапка відмовився його підписувати. Наслідком і причиною чого стала відставка генерального прокурора Рябошапки. За всієї скандальності цій ситуації навіть ті авторитетні юристи, які не мають прямих симпатій до Петра Порошенка, коментуючи цей проєкт підозри, сказали, що це один з найабсурдніших документів, які вони бачили», - зазначив Новіков.

Він також повідомив, що Шевченківський суд ухвалив рішення про закриття справи проти Порошенка і відкриття відповідного провадження за неправдиве повідомлення про злочин.

«Сьогодні у нас особливий день - ми будемо спілкуватися зі слідством абсолютно по-іншому, ніж це було досі. Досі це було одностороннє спілкування - вони як з кулемета видавали нові провадження і щотижня повідомляли, скільки разів вони хочуть викликати на допит, щоб поставити питання. Наступна повістка буде наша - це стало можливим завдяки Шевченківському суду, який ДБР дуже не хотіло бачити в цих справах. Шевченківський суд забезпечив нам предметну і конструктивну розмову з ДБР. Маємо конструктивні і підтверджені судом питання до слідчих, і сьогодні ми будемо спілкуватися про це», - зазначив Новіков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram