ГоловнаПолітика

Зеленський не відкидає створення Міністерства промисловості і торгівлі

Президент наголосив на необхідності розробки програми підтримки української промисловості.

Зеленський не відкидає створення Міністерства промисловості і торгівлі
Владимир Зеленский
Фото: скрин-шот видео

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в країні може з'явитися міністерство промисловості і торгівлі, або принаймні відповідний віцепрем'єр-міністр.

Про це він заявив під час робочої поїздки в Полтавську область, передає УНН.

"Питання, щоб піднімати саме українського виробника - українську промисловість. Що стосується структурного підходу - ми розглядаємо можливість, я буду радитися з прем'єр-міністром, щоб ми зробили як мінімум те, про що я вчора говорив, - віцепрем'єр-міністра з промисловості і торгівлі, а можливо, зробимо і міністерство", - сказав Зеленський.

"Зараз мені здається, що ми на правильному шляху, нам потрібне таке міністерство, нам потрібно розробити програму підтримки української промисловості", - додав президент.

Нагадаємо, 19 лютого Кабінет Міністрів створив координаційний центр з питань промисловості. До його складу увійшли представники центральних органів виконавчої влади - Мінфіну, Мінінфраструктури, Мінекоенерго, Державної податкової та Державної митної служб, Держкомстату. Завданням Центру визначено "підготовку ефективних рішень, що сприяють розвитку вітчизняної промисловості, зростанню промислового виробництва, створенню нових робочих місць".

Відзначимо, що в 2019 році промислове виробництво України скоротилося на 1,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram