ГоловнаСуспільствоПодії

Довіреному екснардепа та ще трьом особам оголосили підозри у нанесенні 93 млн збитків "Одеському припортовому заводу"

Вони розробили схему продажу добрив за заниженою ціною компанії, яка перепродавали їх за конкурентною вартістю.

Довіреному екснардепа та ще трьом особам оголосили підозри у нанесенні 93 млн збитків "Одеському припортовому заводу"
Фото: opz.odessa.net

НАБУ і САП оголосили підозри чотирьом особам у нанесенні 93,3 мільйона гривень збитку "Одеському припортовому заводу" (ОПЗ). Організатор схеми - довірена особа нардепа минулого скликання.

Також у причетності підозрюється заступник директора "Одеського припортового заводу", начальник відділу ОПЗ і власник компанії-нерезидента, яка брала участь у корупційній схемі. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Дії усіх кваліфікували за ч.2 ст.28 та ч2 ст. 364 Кримінального кодексу України. 

"Чиновників ОПЗ затримали. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Місцезнаходження двох інших фігурантів не встановлено", - уточнили в бюро. 

За версією слідства, довірена особа колишнього нардепа організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими за ринкові. Надалі компанія перепродавала товар іноземним компаніям з реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично поставки забезпечував цим компаніям ОПЗ. 

Схема діяла у березні-грудні 2015 року. Внаслідок таких дій завод недоотримав близько 93,3 млн гривень. Нагадаємо, раніше главі ФДМ запропонували хабар у 5 млн доларів за призначення директора "Одеського припортового заводу", 99,5% акцій якого належать державі. 29 січня під час передачі частини хабара у розмірі 50 тис. доларів були затримані троє людей. Усю суму хабара планували передати протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram