ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС поранено одного військового, ще двоє отримали бойові ураження

Противник відкривав вогонь 9 разів.

У зоні ООС поранено одного військового, ще двоє отримали бойові ураження
Боец "Азова"
Фото: azov.org.ua

З початку доби 5 березня збройні формування Росії 9 разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на сході України.

Унаслідок ворожих обстрілів одного українського військового поранено, ще двоє отримали бойові ураження, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - уточнили в міністерстві.

Поруч з Авдіївкою стріляли з мінометів калібру 82 мм (7 мін), зробили 4 постріли з станкового протитанкового гранатомета, а також вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Два обстріли біля Зайцевого здійснено з мінометів калібру 82 мм (13 мін), кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Новотошківського стріляли з мінометів калібру 120 мм (10 мін), три обстріли поруч з Оріховим - зі ствольної артилерії калібру 122 мм (4 снаряди), з мінометів калібру 120 мм (4 міни), 2 міни з мінометів калібру 82 мм.

Поруч з Новозванівкою стріляли з протитанкового ракетного комплексу, неподалік Луганського зі станкового протитанкового гранатомета здійснили 3 постріли, також стріляли з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, російські окупаційні війська в період з 9:30 до 11:00 5 березня атакували позиції українських захисників неподалік Новотошківського, Оріхового (обидва - Луганська область) і Авдіївки (Донецька область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram