ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області затримали чергового бойовика "ДНР"

Бойовик переховувався від правосуддя в Краматорську.

У Донецькій області затримали чергового бойовика "ДНР"
Фото: dpsu

Прикордонники Краматорського загону Донецької області затримали чергового бойовика терористичної організації «ДНР». Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби.

Чоловік намагався уникнути правосуддя в прифронтовому Краматорську. Тепер його очікує покарання, передбачене ст. 260 КК «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Зараз тривають слідчі заходи.

Держприкордонслужба зазначила, що взимку 2020 року прикордонники виявили 23 людей, причетних до злочинів проти держави. Також порушено 22 кримінальні провадження. Щодо 10 осіб уже ухвалено обвинувальні рішення судів - матеріали перебувають у судах.

Нагадаємо, в лютому в Архангельській області РФ за запитом України затримали бойовика "ДНР" Бенеса Айо, відомого також під прізвиськом "Чорний Ленін". Бенес Айо є уродженцем Латвії, навчався у Великобританії, кілька останніх років воював на боці терористів на Донбасі. Бойовика затримали в селі Яренськ. Він приїхав туди, "щоб підтримати противників будівництва сміттєвого полігону в селищі Шиєс", куди повинні звозити тверді побутові відходи з Москви.

Бенес Айо був учасником Антимайдану і допомагав "зеленим чоловічкам" під час окупації Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram