ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті мікроавтобус проігнорував шлагбаум залізничного переїзду і зіткнувся з локомотивом

Мікроавтобус від зіткнення знесло в кювет.

Сьогодні, 5 березня, близько 6-ї ранку на Закарпатті на перегоні Хуст - Орлова водій мікроавтобуса, проігнорувавши заборонні сигнали, об'їхав закритий шлагбаум і зіткнувся з локомотивом. У результаті ДТП постраждали шестеро осіб. 

Про це повідомляє пресцентр "Укрзалізниці".

Фото: Нацполіція

Усі постраждалі були пасажирами автобуса Mercedes-Benz Sprinter.

На місце аварії відразу викликали "швидку" і Нацполіцію. За попередньою інформацією, шістьох пасажирів мікроавтобуса з травмами різної тяжкості доставили в лікарню міста Тячів. Водій і ще два пасажири відмовилися від госпіталізації.

Правоохоронці проводять оперативно-слідчі дії. В УЗ зазначили, що ДТП не вплинула на рух пасажирських поїздів.

Пресцентр Нацполіції повідомляє, що в результаті удару автомобіль відкинуло в кювет. За інформацією правоохоронців, водій тілесних ушкоджень не отримав, тест на рівень алкогольного сп'яніння - негативний.

Автомобіль вилучили та помістили на майданчик тимчасового утримання транспортних засобів Хустського відділу поліції.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху). Триває слідство.

Нагадаємо, в січні 2018 року залізничник урятував водія, який застряг між шлагбаумами на переїзді в Боярці, від зіткнення з поїздом. Залізничник руками підняв шлагбаум, тим самим звільнивши шлях машині. Власник Mercedes встиг від'їхати вбік, а буквально через пару секунд повз пронісся потяг.

В'їзд на залізничний переїзд особою, яка керує транспортним засобом, у випадках, коли рух через переїзд заборонено, тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого; або позбавлення права керування транспортними засобами на термін від шести місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого; або адміністративний арешт на термін від 7 до 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram