ГоловнаСуспільствоПодії

Залізничник урятував квапливого водія від зіткнення з поїздом у Боярці

Поїзд промчав через секунди після того, як машина покинула переїзд.

Залізничник врятував квапливого водія, який застряг між шлагбаумами на переїзді в Боярці (Київська область), від зіткнення з поїздом.

Судячи з відеозапису, який виклали наприкінці минулого тижня, інцидент стався вранці 29 грудня на вулиці Шевченка. Власник іномарки не зупинився на заборонний сигнал світлофора, сподіваючись проскочити переїзд, але в підсумку виявився затиснутий між шлагбаумами. Водій намагався маневрувати, але з'їхати з колії йому не вдалося.

На допомогу автолюбителю прийшов залізничник - чоловік руками підняв шлагбаум, тим самим звільнивши шлях машині. Власник Mercedes встиг від'їхати вбік, а буквально через пару секунд повз нього проїхав потяг.

Нагадаємо, що, згідно з українським законодавством, порушення правил руху через залізничний переїзд тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В'їзд на залізничний переїзд особою, яка керує транспортним засобом, у випадках, коли рух через переїзд заборонено, тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без нього; або позбавлення права керування транспортними засобами на термін від шести місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого; або адміністративний арешт на термін від 7 до 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram