ГоловнаСуспільствоЖиття

"Історія лише тільки стала гучною, і потім заглухла", - українка із собакою з Уханя поскаржилася, що про неї забули

Через запроваджену в Україні заборону на ввезення тварин з Китаю дівчина не може покинути країну.

"Історія лише тільки стала гучною, і потім заглухла", - українка із собакою з Уханя поскаржилася, що про неї забули
Анастасия Зинченко
Фото: Instagram

Українка Анастасія Зінченко, яка відмовилася евакуюватися з китайського Уханя через свого собаку, поскаржилася на те, що українська воада не виконала обіцянку повернути її з собакою додому.

Про це дівчина написала у своєму Instagram.

Анастасія обурена, що Україна ввела заборону на ввезення з Китаю деяких видів тварин, у тому числі собак.

"Цікаво ж виходить, так? Через два тижні після того, як мені зателефонував президент і пообіцяв допомогти, забрати мене із собакою, через два тижні Україна ставить заборону. Причиною якої є випадок у Гонконзі - у собаки підозра на коронавірус. І чомусь тільки Україна поставила таку заборону", - написала вона.

Дівчина повідомила, що влада України про неї забула.

"Зі мною ніхто не зв'язувався, мені не дзвонили вже протягом тижня, історія лише тільки стала гучною, і потім заглухла. Ні про евакуацію нічого чути, ні про те, що нам робити далі. Україна знову дотягла з евакуацією до такого моменту, коли важливі вже нові проблеми", - зазначила українка з Уханя.

Нагадаємо, борт з евакуйованими з Китаю нашими співвітчизниками і громадянами інших держав прибув в Україну 20 лютого. Усіх евакуйованих розмістили на обсервацію в медцентрі МВС "Нові Санжари" Полтавської області.

Термін обсервації минув 4 березня. Якщо фінальні результати тестів на коронавірус виявляться негативними, евакуйовані зможуть покинути медичний центр уранці 5 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram