ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти із забороненої зброї обстріляли захисників поруч з Авдіївкою, Новотошківським і Оріховим

Вони намагалися спровокувати українських військових.

Окупанти із забороненої зброї обстріляли захисників поруч з Авдіївкою, Новотошківським і Оріховим
Фото: EPA/UPG

Російські окупаційні війська в період з 9:30 до 11:00 5 березня атакували позиції українських захисників неподалік Новотошківського, Оріхового (обидва - Луганська область) і Авдіївки (Донецька область).

Вони використовували заборонену Мінську домовленостями зброю, повідомили на сторінці штабу Операції об'єднаних сил у Facebook.

"По українських захисниках поруч із Новотошківським російські окупанти випустили 10 мін із 120 мм мінометів. Далі противник атакував наші позиції неподалік Оріхового з артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів калібру 82 мм. Одночасно з окупованого Спартака ворог вів вогонь по захисниках Авдіївки з мінометів 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, також противник застосовував протитанковий ракетний комплекс", - додали у штабі.

Окрім того, за підтвердженими даними, пропагандисти противника спланували акцію дискредитації Об'єднаних сил, сподіваючись спровокувати українські підрозділи на масовану відповідь і отримати кадри для того, щоб звинуватити захисників України в порушенні Мінських домовленостей.

"Однак українські захисники успішними точковими вогневими ударами, застосовуючи відповідне озброєння, вразили вогневі засоби противника і дали російським окупантам гідну відсіч", - повідомили в штабі.

У разі подальшого загострення ситуації в районі проведення операції можуть бути задіяні підрозділи резерву зі складу Об'єднаних сил. Ситуація під контролем українським захисників.

Нагадаємо, 4 березня російсько-окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram