ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли ділянку розведення сил у районі Петровського

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Бойовики обстріляли ділянку розведення сил у районі Петровського
Фото: Макс Левин

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували обстріл з боку бойовиків ділянки розведення сил і засобів в районі сіл Петрівське і Богданівка Волноваського району Донецької області.

Про це інформує пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"Незважаючи на завершення в грудні 2019 року розведення сил і засобів у районі населеного пункту Петровське, збройні формування Російської Федерації вдаються до провокаційних обстрілів як в безпосередній близькості до ділянки розведення, так і в її межах", - йдеться в повідомленні на сторінці ООС в фейсбуці.

"У щоденному звіті від 4 березня СММ ОБСЄ повідомляє, що "вночі і рано вранці 1 березня камера СММ в населеному пункті Петровське (тимчасово окупованого, 41 км на південь від Донецька) зафіксувала 2 снаряди і 8 дульних спалахів на відстані орієнтовно за 0,5 -1,5 км на південь-південь-захід (за оцінкою, всі в межах ділянки розведення в районі Петровського)", - зазначають у штабі.

Під час детального вивчення інформації встановлено, що обстріли здійснені представниками збройних формувань Російської Федерації.

"Цей випадок не є винятком. У безпосередній близькості від району розведення сил і засобів неодноразово порушувався режим припинення вогню в східній частині ділянки розведення, в південно-східному куті ділянки в районі висоти 202,9, а також з боку населеного пункту Вікторівка", - відзначили в штабі ООС.

Крім того, вчора російсько-окупаційні сили зі стрілецької зброї здійснили обстріл ділянки розведення в районі Петровського в присутності патруля СММ ОБСЄ. Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Нагадаємо, що біля населених пунктів Петровське і Богданівка в Волноваському районі Донецької області розведення сил і засобів почалося 9 листопада 2019. Вже 11 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що бойовики намагаються зірвати процес розведення військ в Петровському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram