ГоловнаПолітика

НАБУ відкрило справу про можливу корупцію Нефьодова

Так само підозрюють інших ексчиновників Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

НАБУ відкрило справу про можливу корупцію Нефьодова
Фото: Макс Требухов

Національне антикорупційне бюро відкрило справу про можливу корупцію голови Державної митної служби Максима Нефьодова й інших ексчиновників Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Про це сказано у відповіді НАБУ на запит агентства "Українські новини".

НАБУ відкрило справу за рішенням Вищого антикорсуду, який зобов'язав бюро почати розслідування. Кримінальне провадження зареєстровано 20 лютого.

Однак у відповіді не уточнено, за якою саме статтею проводиться розслідування.

23 січня в НАБУ подали заяву про вчинення злочину групою осіб на чолі з Нефьодовим, яка систематично отримувала хабарі за постачання горючих і не сертифікованих панелей на ринок України на підставі фіктивного аудиту заводів-постачальників.

За інформацією заявника, в результаті таких дій державі було завдано збитків на більш ніж 40 млн гривень.

Сам голова Митної служби в коментарі ресурсу "РБК-Україна" заявив, що цю "справу" ініційовано його недоброзичливцями.

Нагадаємо, нова Митна служба почала роботу в Україні 8 грудня. У відомстві скоротили кількість регіональних митниць з 26 до 16, створили калькулятор розрахунку платежів під час митного оформлення автомобілів, запустили тестовий портал і кол-центр для скарг громадян.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов повідомляв, що в Нову митницю були переведені близько 500 "одіозних" працівників Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram