ГоловнаПолітика

ОАСК заявив, що Гончарук попросив заблокувати питання про його відставку, але у прем'єра це заперечують (оновлено)

Суд вирішив установити особу заявника.

ОАСК заявив, що Гончарук попросив заблокувати питання про його відставку, але у прем'єра це заперечують (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

В Окружний адміністративний суд Києва надійшла заява про забезпечення позову, заявником в якому вказано Олексія Гончарука, відповідачем - голова Верховної Ради Дмитро Разумков, третьою особою - президент України Володимир Зеленський.

Про це йдеться на сайті ОАСК.

"Позивач просить суд заборонити голові Верховної Ради Дмитру Разумкову до винесення рішення по суті включати додатково до порядку денного позачергового пленарного засідання Верховної Ради 4 березня 2020 року питання про відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та / або звільнення кого-небудь з членів уряду", - сказано в повідомленні.

Також Гончарук просить заборонити винесення на голосування порядок денний, в якому міститься питання про відставку прем'єр-міністра і будь-кого з міністрів, заборонити винесення на голосування безпосередньо питання про відставку прем'єра-міністра та інших членів уряду, і оголошувати результати голосування з цього питання.

"Зараз вирішується питання наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову", - відзначають в суді.

У той же час прессекретар Гончарука Діана Давітян назвала це фейком і не виключила, що позивач може бути тезкою прем'єр-міністра.

Оновлення. Новина про забезпечення позову, заявником в якому вказано Олексія Гончарука, буде видалена з сайту Окружного адміністративного суду Києва до з'ясування особи заявника.

Про це заявив глава ОАСК Павло Вовк.

"У зв'язку з появою на сайті Кабінету Міністрів України повідомлення про те, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук таку заяву на судове засідання не подавав, новина буде видалена з сайту суду, як тільки для цього з'явиться технічна можливість, до з'ясування, відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства України, особи заявника", - написав Вовк в фейсбуці.

Він додав, що після оприлюднення пресслужбою ОАСК новини про позов Гончарука, сайт суду впав, не витримавши навантаження великої кількості відвідувачів.

У зв'язку з появою на сайті Кабінету Міністрів повідомлення про те, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук таку заяву не подавав, новина буде видалена з сайту суду, як тільки для цього з'явиться технічна можливість, до з'ясування, відповідно до положень Кодексу адміністративного судочинства України, особи заявника.

Нагадаємо, що 4 березня Верховна Рада збереться на позачергове пленарне засідання на вимогу президента України Володимира Зеленського. Згідно з оприлюдненим порядком денним, на засіданні буде оцінена діяльність правоохоронних органів, а також розглянуті кадрові перестановки в Кабінеті Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram