ГоловнаПолітика

Зеленський зажадав результату від правоохоронних органів

"Ми обіцяли суспільству перемогу над корупцією, зараз поки що навіть не нічия".

Зеленський зажадав результату від правоохоронних органів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зажадав від правоохоронних органів "результату, якого чекають усі: і громадяни, і наші міжнародні партнери".

Про це він сказав під час виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради.

Зеленський пожартував, що в Україні вже шість правоохоронних органів і не вистачає тільки одного до "семи няньок, у яких дитя без ока".

"Як довго українському суспільству чекати результату у найрезонансніших справах? Ми обіцяли суспільству перемогу над корупцією, зараз поки що навіть не нічия" - сказав президент.

Він заявив, що з нетерпінням чекає звіту правоохоронних органів.

"Президент не впливає на їх роботу, на жаль. Але я б хотів зробити нашим правоохоронним органам два подарунки: перший - це календар, він повинен нагадати, що на вулиці вже весна", - сказав Зеленський, натякнувши на свою передвиборну обіцянку "Весна прийде - будемо саджати".

"Другий - це Кримінальний кодекс України. Є підозра, що у декого його немає, на жаль. Сподіваюся, він стане вашою настільною книгою", - сказав він.

Зеленський зазначив: ще влітку керівники правоохоронних органів говорили про те, що для результату їм потрібна тільки "політична воля". "Я вам її дав, візьміть її. Говорили: скасуйте телефонне право - будь ласка. Ніхто згори не спускає прізвища, на які потрібно звернути увагу. Якби я втручався, деякі люди це вже б відчули", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram