ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" заступилася за "Український кіберальянс"

Депутати направили запити до голови Національної поліції і генерального прокурора.

"Європейська Солідарність" заступилася за "Український кіберальянс"

Партія "Європейська Солідарність" вимагає припинити переслідування учасників громадської організації "Ukrainian Cyber Alliance" (Український кіберальянс). Про це нардепки Софія Федина та Яна Зінкевич заявили під час брифінгу в парламенті.

"Організація «Ukrainian Cyber Alliance» з перших днів війни робила все, щоб захистити українську державу і знайти підтвердження московських вторгнень. Вони сканували системи безпеки і вказували на проблемні питання, щоб Україна ставала сильнішою. Сьогодні замість того, щоб боротися з московськими зайдами, щоб боротися проти повернення тих людей, які сприяли початку війни, привели до ситуації з розстрілами на Майдані, влада намагається розправитися з тими, хто активно захищав усі ці роки українську державу", - зазначила Федина.

Яна Зінкевич під час брифінгу повідомила, що депутати "Європейської Солідарності" надіслали відповідні запити до голови Національного поліції і генерального прокурора України з вимогою припинити переслідування активістів організації "Ukrainian Cyber Alliance".

Нагадаємо, 25 лютого в активістів і співзасновників громадської організації "Український кіберальянс" пройшли обшуки. Їх звинуватили у зломі систем Одеського аеропорту і виведенні на інформаційне табло образливого напису, адресованого екоактивістці Греті Тунберг. "Кіберальянс" повідомив про припинення роботи, поки з його учасників не знімуть звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram