ГоловнаПолітика

У Путіна сумніваються в об'єктивності результатів розслідування справи МН17

У Путіна будуть аналізувати рішення суду щодо МН17.

У Путіна сумніваються в об'єктивності результатів розслідування справи МН17
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

У Кремлі висловили недовіру результатам проведеного без російської участі міжнародного розслідування у справі катастрофи літака рейсу МН17, який було збито ракетою з комплексу "Бук", що належав російській ракетній бригаді. Тому в Путіна будуть аналізувати рішення суду щодо МН17.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Ми завжди ставили під сумнів об'єктивність роботи слідчої групи, оскільки були позбавлені можливості брати участь у ній... Що стосується рішень суду, то ми не будемо їх передбачати, будемо коментувати і аналізувати те, що станеться, наскільки вони (рішення суду) будуть аргументовані, підкріплені доказами", - заявив Пєсков.

Раніше блогер з Нідерландів Мака ван дер Верфф опублікував пропагандистський фільм з нібито даними нідерландської розвідки про те, що літак нібито не міг збити російський "Бук". У Кремлі вважають це сумнівне розслідування "свідченням правоти Росії".

Нагадаємо, розгляд кримінальної справи за підсумками розслідування причин катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній", що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, судова колегія почне 9 березня 2020 року.

17 липня 2014 року Boeing 777, що слідував рейсом MH17 "Малайзійських авіаліній", зазнав аварії над Донбасом. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. Більшість жертв - громадяни Нідерландів.

У травні 2018 року Міжнародна слідча група дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою з комплексу "Бук", що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в Курську.

У лютому голова міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) розслідування катастрофи малайзійського Boeing рейсу МН17, генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербек заявив, що у групи є свідок того, що літак збила ракета. Крім того, в цій справі є кілька рівнів доказової бази.

Нещодавно стало відомо, що після катастрофи MH17 Нідерланди готували таємну військову операцію на Донбасі, щоб забрати останки загиблих. Операцію планували через те, що бойовики на Донбасі не тільки не давали інформації про те, коли направлять тіла в Нідерланди, а й збирали останки жертв і використовували їх як інструмент для ведення переговорів з Україною. Крім того, на місці катастрофи вони збирали цінні речі і знищували важливі сліди для розслідування причин трагедії.

Операцію скасували в останній момент, коли бойовики все ж дали згоду на повернення тіл загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram