ГоловнаПолітика

"Голос" не голосуватиме за призначення нового Кабміну, - Вакарчук

У партії впевнені, що зміна Кабміну не відповідає процедурі.

"Голос" не голосуватиме за призначення нового Кабміну, - Вакарчук
Фото: Макс Требухов

Фракція партії "Голос" не голосуватиме за призначення нового складу уряду. Про це заявив лідер партії Святослав Вакарчук, передає "Інтерфакс-Україна".

"По-перше, щоб ви розуміли, списку (потенційних міністрів нового уряду) до кінця не знає ніхто, в тому числі депутати від "монобільшості", які повинні за цей уряд голосувати", - зазначив Вакарчук.

При цьому нардеп озвучив низку вимог, які висуває його фракція до процедури призначення нового складу Кабміну.

"Необхідне поіменне голосування за уряд. Вони повинні всі вийти, розповісти свою програму, щоб ті, хто за них голосуватимуть - фракція "монобільшості" і український народ, члени комітетів - почули, з ким вони матимуть справу", - сказав Вакарчук.

Другою вимогою стало обов'язкове заслуховування керівників силових структур, оскільки в партії впевнені, що через призначення нового уряду можуть призупинитися звіти правоохоронних органів.

"Ми вимагаємо змінити порядок денний і спочатку обговорити ситуацію в силових структурах у контексті того, що зараз збираються порушувати питання про відставку генпрокурора і так далі. Ми застерігаємо владу, що будь-які неконституційні і незаконні зміни, в тому числі і посадових осіб, ніколи не могли відбуватися під куполом Верховної Ради. У мене все ще є підстави вважати, що сьогодні хочуть розглядати відставку голови НАБУ. Безвідносно до того, хто стоїть на чолі цього відомства - Верховна Рада не може відправляти у відставку людину", - заявив Вакарчук.

Він вважає, що кадрові зміни в уряді - це питання фракції влади, але "Голос" вимагає провести зміну Кабміну відповідно до процедури.

Нагадаємо, в середу о 16:00 відбудеться позачергове засідання Верховної Ради для прийняття термінових законопроєктів і розгляду кадрових питань.

По-перше, парламент розгляне проєкт закону про згоду з рішенням президента з приводу допуску підрозділів і збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях у 2020 році. По-друге, депутати розглянуть розподіл посад начальника Генерального штабу ЗСУ та головнокомандувача, питання ратифікації рамкової угоди з Францією.

Також буде розглянуто питання про Кабінет Міністрів і про діяльність Міністерства внутрішніх справ, СБУ, НАБУ і Офісу генпрокурора.

Увечері 3 березня депутати від "Слуги народу" збиралися для обговорення нового складу Кабінету Міністрів, на засідання приїжджав президент Володимир Зеленський. Також перед позачерговим засіданням "Слуга народу" проведе ще одне засідання фракції. Відзначають, що багато депутатів не готові підтримати запропонований склад нового Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram