ГоловнаПолітика

П'ять кандидатів у міністри відмовилися від запропонованих посад у Кабміні (оновлено)

Це - Милованов, Жуковський, Коростильов, Новосад і Бородянський.

П'ять кандидатів у міністри відмовилися від запропонованих посад у Кабміні (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Керівник КБ "Луч" Олег Коростильов, міністр економрозвитку Тимофій Милованов і економіст Роман Жуковський відмовилися від запропонованих їм посад у новому Кабінеті Міністрів. Про це в Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його інформацією, про відмову цих кандидатів увійти до складу оновленого уряду сказав імовірний наступник Гончарука на посаді прем'єра Денис Шмигаль.

Тож Коростильов відмовився від посади віцепрем'єра з питань оборонної промисловості, Жуковський відмовився бути міністром економрозвитку, а Тимофій Милованов не захотів переходити на посаду міністра агропромислового комплексу.

Інформацію про відмову Милованова підтвердили і джерела "Інтерфаксу-Україна". При цьому він не буде залишатися і на своїй нинішній посаді голови Міністерства економрозвитку.

Оновлення 13:59. Голова комітету з питань фінансів Данило Гетманцев підтвердив журналістам, що Милованов відмовився від посади в новому уряді, додали в "Інтерфаксі Україна".

"Милованов повідомив, що він відмовився від цієї посади. Він не пояснив - чому, я в нього не питав, але очевидно, він не бачить, як організувати ту ділянку роботи, яку йому було запропоновано", - пояснив він.

Оновлення 15:07. За даними джерел LB.ua, від посад також відмовилися міністр освіти і науки Ганна Новосад, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський і кандидат у міністри оборони Андрій Таран.

Досі не вирішено питання з новим керівником Мінекоенерго.

Оновлення 15:52. На фінальному засідання фракції "Слуги народу" у середу оголосили, що вакантними залишаються посади міністрів культури, освіти, енергетики і економіки. Там будуть виконувачі обов'язків міністра.

Андрій Таран на посаду міністра оборони погодився, хоча ще за кілька годин до цього джерела заявляли, що його призначення скасовується.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація про кандидатів на посади міністрів в уряді після оголошення про відставку Олексія Гончарука. Місце самого прем'єра повинен зайняти віцепрем'єр - міністр громад і територій Денис Шмигаль.

Заяву про відставку Гончарук написав 3 березня. 4 березня в Раді зареєстрували проєкт постанови про його відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram