ГоловнаПолітика

Нардеп від ОПЗЖ пішов на карантин через зустріч із французом, зараженим коронавірусом

При цьому Волошин підкреслив, що він "абсолютно здоровий", і опублікував довідку з інфекційного відділення лікарні.

Нардеп від ОПЗЖ пішов на карантин через зустріч із французом, зараженим коронавірусом
Фото: Макс Левин

Депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Олег Волошин заявив, що пробуде в ізоляції протягом найближчого тижня. Це пов'язано з тим, що наприкінці лютого він зустрічався з французом, який заразився коронавірусом SARS-CoV-2.

При цьому він підкреслив, що "абсолютно здоровий", і опублікував висновки результатів його обстеження в інфекційному відділенні лікарні.

"Так, щоб припинити цей дикий кіпіш і шабаш, повідомляю. 1. Я абсолютно здоровий, що тільки-но було офіційно підтверджено завідувачкою інфекційного відділення Олександрівської лікарні. Результати експрес-тестів на всі віруси респіраторної групи негативні. 2. В Україні поки що немає експрес-тестів саме на коронавірус, тож щоб, відповідно до рекомендацій ВООЗ, уникнути будь-яких ризиків виявитися носієм, побуду вдома до наступного четверга, коли минуть 14 днів після мого 30-хвилинного спілкування з паном Райтцером. Якщо результати аналізів узятих у мене мазків будуть раніше - значить, буду вільною людиною раніше", - написав Волошин у фейсбуці.

Фото: facebook.com/oleg.voloshin

Він також розповів, що депутату Національної асамблеї Франції Жан-Люку Райтцеру, з яким він зустрічався в лютому й у якого підтверджено коронавірус, - 68 років.

"Не так давно він переніс операцію. Не потрібно бути інфекціоністом, щоб розуміти, що ми з ним в абсолютно різних групах ризику. На момент нашої розмови абсолютно ніяких симптомів (кашлю, нежитю) у нього не було. Щиро бажаю йому швидкого одужання", - зазначив Волошин.

"І останнє. Шокувала зловтіха деяких псевдожурналістів і поросят (союз порохоботів і соросят). Можу їм усім відповісти: не дочекаєтеся. Бажаю їм фізичного здоров'я, довгих років життя (бажано в Канаді), але на їх політичному похороні ми всі скоро погуляємо. Країна одужує від вірусу націоналізму і глобалістських перегинів. Учорашнє голосування це показало. PS. Ніхто мене не ізолював. Давно час ізолювати від суспільства саму Сюмар та її шефа", - додав нардеп.

Нагадаємо, раніше депутатка від "Євросолідарності" Вікторія Сюмар повідомила, що депутати Ради вирішили відправити на карантин Волошина через побоювання, що він міг бути інфікований коронавірусом SARS-CoV-2 після візиту до Франції.

Наприкінці лютого Волошин зустрічався з депутатом Національної асамблеї Франції Жан-Люком Райтцером, якого 5 березня госпіталізували в реанімацію з коронавірусом. Також коронавірус виявили у двох співробітників кафе парламенту Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram