ГоловнаПолітика

У Зеленського підтвердили, що Тігіпка і Хорошковського розглядали на посаду прем'єра

Переговори з ними вів сам президент.

У Зеленського підтвердили, що Тігіпка і Хорошковського розглядали на посаду прем'єра
Первый заместитель главы АП Сергей Трофимов
Фото: businessforecast.by

Перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов підтвердив, що кандидатури бізнесменів Сергія Тігіпка і Валерія Хорошковського дійсно розглядали на посаду прем'єр-міністра України.

Про це Трофімов розповів в інтерв'ю "Україна 24".

"Називалося прізвище Тігіпка, називалося прізвище Хорошковського. Ці кадри розглядалися, з ними діалог був. Він був закритим, президент сам вів цей діалог, і може відповісти в деталях, як він ухвалював рішення, і чому воно було таким", - цитує заступника голови ОП Інтерфакс-Україна.

Трофімов вважає рішення Зеленського щодо Шмигаля "дуже мудрим і правильним".

"Тому що воно якраз відповідає і очікуванням, і профілю, і компетенції", - пояснив Трофімов.

Заступник Голови ОП наголосив, що Шмигаль розуміє, що таке виробництво, промисловість, і що таке економіка. "І він попрацював головою ОДА, розуміє, як на місцях живуть люди, і політику, щоб життя простих українців стало кращим", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці лютого кілька не пов'язаних між собою джерел повідомляли, що питання про призначення Тігіпка прем'єром вирішено на 99%. Ще одним ймовірним кандидатом на прем'єрство розглядався Валерій Хорошковський.

4 березня Рада звільнила Олексія Гончарука і його уряд і призначила новим прем'єром Дениса Шмигаля, який ще минулого року працював директором ТЕС, а до призначення головою Кабміну був віцепрем'єром і міністром розвитку громад та територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram