ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція розкрила резонансне вбивство в Харкові

Молоду жінку зарізали заради мобільного телефона й особистих речей.

Співробітники поліції розкрили резонансне вбивство, скоєне минулого тижня в Харкові.

Про це йдеться на сайті поліції.

Жертва - 25-річна мешканка Харківської області. Її обгоріле тіло з різаними ранами на голові і шиї знайшли 1 березня в бетонній трубі під дамбою біля річки Уда, недалеко від вулиці Станційної.

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом слідства було встановлено, що жінка вийшла з дому 29 лютого, не сказавши родичам, куди прямує. При собі мала рюкзак і мобільний телефон. Поліція вважає, що саме заради особистих речей її й убили.

6 березня співробітники харківського карного розшуку та обласної поліції затримали в селищі Пісочин двох підозрюваних. Це 30-річний місцевий житель і 27-річний житель Харкова, обидва раніше судимі.

Вони зізналися в убивстві.

Фото: hk.npu.gov.ua

"Зловмисники зізналися, що умисел на заволодіння майном знайомої в чоловіків виник ще в середині лютого. 29 лютого вони зустрілися з дівчиною і після спільного вживання алкогольних напоїв заманили її нібито на прогулянку по берегу річки. Зловмисники завдали потерпілій розбитою пляшкою різаних ран шиї та голови, сховали тіло в трубу, де підпалили. Після скоєння злочину чоловіки заволоділи особистими речами загиблої і почали переховуватися, постійно змінюючи своє місцезнаходження, відключивши мобільні телефони", - розповів заступник начальника слідчого управління поліції Харківської області Андрій Шарнін.

Затриманим повідомили про підозру за ч.4 ст.187 (розбій) та ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Їм загрожує від 10 років позбавлення волі до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, що 2019 року в Україні була мінімальна кількість убивств за час незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram