ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумській області засуджені виманили в людей 300 тис. гривень просто із СІЗО

Вони називалися співробітниками банків і виманювали пінкод банківських карток.

Кримінальний авторитет і його співкамерники, вдаючи працівників банку, виманили у громадян 300 тисяч гривень, перебуваючи в СІЗО Сумської області. Частину коштів від цієї діяльності передавали в так званий кримінальний фонд. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: НПУ

Зловмисники, вдаючи працівників банків, дзвонили громадянам і повідомляли, що з їхніх карток намагалися незаконно зняти гроші. Щоб надалі убезпечити себе від шахраїв і встановити додаткові заходи безпеки, їм пропонували зателефонувати нібито в службу безпеки фінустанови або юридичний відділ.

Фото: НПУ
Фото: НПУ

Під час спілкування з шахраями громадяни надавали номер банківської карти і пінкод. Після проведення необхідних операцій номери телефонів громадян відразу блокувалися. Для отримання грошей шахраї використовували банківські картки осіб, які перебувають в СІЗО.

Перебуваючи в СІЗО, чоловік, який має авторитет і вплив на ув'язнених, залучив їх до злочинної діяльності. Коли учасники угруповання дзвонили потерпілим, з метою конспірації вони навіть міняли голос на жіночий. Частину викрадених грошей спрямовували в так званий кримінальний фонд, решту коштів передавали кримінальним авторитетам, які перебували на волі.

Фото: НПУ
Фото: НПУ

Слідство доведено їхню причетність до скоєння щонайменше 20 фактів викрадень коштів. Фігурантам вдалося вкрасти понад 300 тис. гривень. Серед постраждалих - жителі Києва та кількох областей.

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, сім-картки різних операторів, чорнові записи, банківські картки та інше.

Зараз організатору і ще чотирьом учасникам, які перебувають у СІЗО, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Поліція закликала громадян, яких обманули за такою схемою, звернутися до неї.

Нагадаємо, раніше Офіс генерального прокурора викрив шахраїв, які, посилаючись на зв'язки з вищим керівництвом країни, обіцяли посади голів облдержадміністрацій в обмін на понад 4 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram