ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ спростували повернення на старі позиції в зоні розведення біля Петрівського

"Усі підрозділи ООС залишаються на своїх позиціях у повній готовності до будь-яких дій супротивника".

ЗСУ спростували повернення на старі позиції в зоні розведення біля Петрівського
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Українські військовослужбовці спростували інформацію про те, що їхні підрозділи повернулися на старі позиції в районі ділянки №3 розведення сил - біля Петрівського.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Російська окупаційна влада продовжує вести брехливу інформаційну кампанію з метою дискредитації підрозділів Об'єднаних сил і звинувачувати українських захисників у зриві Мінських домовленостей. У інформаційно-пропагандистських ЗМІ, які в ручному режимі управляються з Кремля, спостерігаються спроби поширити чергову фейкову інформацію про нібито повернення підрозділів ООС на ділянку розведення сил і засобів №3 у районі Богданівка-Петрівське, займання нашими захисниками нових рубежів і облаштування позицій", - ідеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що ця інформація не відповідає дійсності, всі підрозділи ООС залишаються на своїх позиціях у повній готовності до будь-яких дій супротивника.

"Наші захисники на провокації не піддаються і дотримуються режиму припинення вогню", - заявили в штабі.

Також командування ООС закликає українські ЗМІ відповідально і критично ставитися до інформації, яку поширюють пропагандисти країни-агресора.

Нагадаємо, увечері 5 березня спостерігачі ОБСЄ зафіксували обстріли з боку бойовиків ділянки розведення сил і засобів у районі сіл Петрівське і Богданівка Волноваського району Донецької області.

Розведення сил біля населених пунктів Петрівське і Богданівка почалося 9 листопада 2019 року. Вже 11 листопада тодішній міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що бойовики намагаються зірвати процес розведення військ.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи в Мінську підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - у Петрівському, Золотому і Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир. Відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петрівського 7 жовтня 2016 року. У Станиці Луганській розведення не відбулося через обстріли, а біля Золотого і Петрівського сторони повернулися на попередні позиції.

У 2019 розведення почали заново.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram