ГоловнаСуспільствоПодії

Спійманий на хабарі у $150 000 колишній прокурор-зять Ківалова 4 роки уникає покарання і розшуку

Суд зняв арешт з ряду об'єктів його майна.

Спійманий на хабарі у $150 000 колишній прокурор-зять Ківалова 4 роки уникає покарання і розшуку
Фото: radiosvoboda.org

Експрокурор Подільського району Києва і зять колишнього нардепа від Партії регіонів Сергія Ківалова Сергій Нечипоренко четвертий рік уникає покарання за отримання хабара у $150 000. Йому вдалося зняти арешт або уникнути його накладення на земельні ділянки, авто і нерухомість. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

За інформацією слідства, у 2015 році Нечипоренко вимагав $150 000 за закриття кримінального провадження. Його затримали у момент передачі грошей, але за цей час, за словами журналістів, розгляд його справи у суді майже не просунувся.

"Колишній прокурор не перебуває у в'язниці, ані під домашнім арештом. Йому не обмежили виїзд за кордон. Він вільно розпоряджається елітним майном. А справа проти нього досі мляво тліє у судах, не допитано жодного свідка", - заявили розслідувачі.

Нечипоренко не отримав вирок, йому повернули його закордонний паспорт, а заставу було зменшено у 15 разів. Майно в Україні і в інших країнах він переписав на свою дружину, а потім розлучився. Розлучення оформили через два тижні після його арешту. Подружжя розділило майно - майже усю елітну нерухомість, і авто Нечипоренко віддав дружині. Це дозволило відсудити назад частину нерухомості - це нібито майно "чужої для нього людини". Таким чином, арешт зняли з декількох земельних ділянок, авто та нерухомості.

У Шевченківському суді під час розгляду справи експрокурора судді часто не відвідували засідання, не було опитано жодного свідка. 

"Справжня відповідь може критися у зв'язках самого Нечипоренка з суддею Голуб. Її чоловік - Євген Голуб - раніше був підлеглим Нечипоренка", - додали журналісти.

Також, за їхньою інформацією, експрокурор продовжує користуватися автівкою своєї колишньої дружини. Окрім цього, він близько 20 разів, починаючи з 2017 року, літав до Болгарії, де живе його ексдружина.

Нагадаємо, у липні 2016 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти підозрюваних у хабарництві колишнього прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка і його заступника Олексія Білого. 30 листопада 2015 року їх затримали у Києві за підозрою в отриманні хабара у сумі 150 тис. доларів за не притягнення до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

У липні 2018 року Білий відновився на посаді через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram