ГоловнаСуспільствоПодії

В окупованому Криму ФСБ затримала українця

Українець 1983 року народження прямував із Києва у Феодосію.

В окупованому Криму ФСБ затримала українця
Фото: Lb.ua

Російські прикордонники в Криму заявили про затримання громадян України і РФ, які нібито перебувають у російському федеральному розшуку. Про це повідомляє проєкт «Крим.Реалії» з посиланням на ЗМІ РФ.

Чоловіки прямували до Криму з материкової частини України. Під час прикордонного контролю затримано громадянина України 1983 року народження, який прямував з Києва до Феодосії. Затриманий росіянин прямував із Чернігова до Керчі.

Під час перевірки документів українця прикордонники дізналися, що його особою зацікавилися російські органи внутрішніх справ Керчі.

Виявилося, що раніше 36-річний українець скоїв крадіжку в одному з місцевих магазинів і до моменту чергових відвідин Криму був оголошений у розшук. За фактом крадіжки порушено кримінальну справу за статтею 158 КК РФ (крадіжка).

Інший затриманий - громадянин Росії 1993 року народження.

«Прикордонники встановили, що стосовно нього кримськими правоохоронними органами порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 статті 228 КК Росії - незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені у великих розмірах», - йдеться в повідомленні.

Після додаткової перевірки і складання необхідних документів обох громадян передали співробітникам МВС для здійснення подальших процесуальних дій.

Нагадаємо, в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали місцевого жителя, звинувачуючи його в членстві в добровільному батальйоні імені Н. Челебіджихана. Затриманим є 55-річний Межмедінов Наріман. Його затримали ще 3 лютого, 4 лютого заарештували. Кримському татарину загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram