ГоловнаСуспільствоЖиття

На кордоні з Кримом ФСБ РФ затримала 26-річного українця

Інцидент стався на початку січня, проте російські прикордонники повідомили про нього тільки сьогодні.

На кордоні з Кримом ФСБ РФ затримала 26-річного українця
На границе с Крымом ФСБ РФ задержала 26-летнего украинца
Фото: investigator.org.ua

Російське агентство ТАСС з посиланням на Прикордонне управління ФСБ Росії в Криму повідомляє про затримання громадянина України, який нібито перебував поблизу адмінкордону без спеціальних дозвільних документів.

За повідомленням агентства, затримання відбулося на початку січня, але відомо про це стало тільки зараз.

ФСБ заявляє, що інцидент стався осторонь від автомобільного пункту пропуску "Джанкой", за декілька сотень метрів від лінії адмінкордону.

"У перші святкові дні січня цього року співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в Криму виявили громадянина України 1992 року народження, який перебував безпосередньо біля держкордону РФ без відповідних документів. Молодий чоловік був затриманий прикордонниками в темний час доби", - йдеться в повідомленні ФСБ.

"Чоловіка притягнуто до відповідальності за порушення правил проходження в прикордонну зону, тимчасового перебування та пересування в ній за частиною 1.1 статті 18.2 КпАП РФ", - зазначили окупанти.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим навесні 2014 року, після того як у регіоні пройшов незаконний референдум про самовизначення.

Світова спільнота відмовилося визнати Крим російським. 25 липня 2018 року державний секретар США Майкл Помпео заявив, що в сучасному світі жодна країна не може силою змінити кордони іншої країни, тому Крим завжди буде вважатися територією України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram