ГоловнаСуспільствоЖиття

Прооперованого активіста Михайлика виписали з лікарні в Мюнхені

У вересні минулого року на нього вчинили замах в Одесі.

Прооперованого активіста Михайлика виписали з лікарні в Мюнхені
Олег Михайлик
Фото: Олег Михайлик\Facebook

Одеського активіста Олега Михайлика, який недавно переніс операцію після скоєння замаху на його життя, виписали з лікарні в німецькому Мюнхені. Про це сам активіст написав у Facebook.

"Мене нарешті виписали з клініки в Мюнхені після вилучення кулі найманого вбивці разом з частиною моїх легень. Мені ще доведеться затриматися в Німеччині. Як мінімум доти, поки лікарі не знімуть операційні шви", - написав Михайлик.

Активіст зазначив, що якщо йому дозволить стан здоров'я, він планує цього тижня провести низку зустрічей у Німеччині.

Олег Михайлик також зазначив: "Зустрічі дуже важливі для мене, для нас з вами. Хочу довести для розуміння західними партнерами та журналістами того, що дійсно зараз відбувається в Одесі і в Україні. Я налаштований рішуче та впевнений, що Україна заслуговує більшого, аніж має зараз: після двох революцій, стількох жертв на Майдані та у зоні бойових дій".

На початку січня Михайлик переніс операцію з видалення кулі з легені, операція тривала майже п'ять годин.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі в нього стріляли. Замах стався ввечері поблизу будинку активіста. Михайлик вижив, проте українські лікарі не ризикнули витягувати кулю, яка застрягла в легені.

23 вересня поліція затримала трьох громадян Грузії за підозрою в замаху на умисне вбивство. Спочатку всіх трьох взяли під варту, проте пізніше суд відпустив під домашній арешт одного із затриманих, - Торніке Герасіна (Нагладзе), оскільки він є інвалідом 1-ї групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram