ГоловнаПолітика

Підозрюваних у замаху на одеського активіста Михайлика залишили під вартою

Захисники підозрюваних наполягали на необґрунтованості вказаного заходу.

Підозрюваних у замаху на одеського активіста Михайлика залишили під вартою
Олег Михайлик
Фото: facebook

Колегія суддів з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Одеської області розглянула 16 жовтня скаргу адвокатів двох осіб, підозрюваних в замаху на вбивство громадського активіста Олега Михайлика, і залишила чинною ухвалу суду першої інстанції про утримання підсудних під вартою на 60 діб без права застави.

Згідно з повідомленням прес-служби суду, адвокати просили переглянути рішення, згідно з яким до громадян Грузії Лаші Герасіну і Манучару Варнішадзе, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 п.12 ч.2 ст. 115 КК України (замах на вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб), був застосований запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без визначення застави як альтернативний запобіжний захід.

Захисники підозрюваних наполягали на необґрунтованості вказаного заходу.

Розглянувши матеріали провадження, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість висновків слідчого судді Київського районного суду м.Одеси про обрання підозрюваним заходів у вигляді утримання під вартою без визначення застави, як альтернативного заходу, і відмовив захисникам у задоволенні апеляційних скарг, залишивши постанови слідчого судді без змін.

За даними слідства, підсудні, діючи спільно з Торніке Герасіном, зробили постріли з невстановленої слідством вогнепальної зброї з метою умисного вбивства голови Одеського осередку партії «Сила людей» Михайлика, заподіявши йому поранення лівого плеча та грудної клітини. Однак довести злочинний умисел до кінця не змогли через своєчасну госпіталізацію потерпілого в лікарню, де йому була надана медична допомога.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в активіста Олега Михайлика, він потрапив до лікарні в стані клінічної смерті. Голова поліції розповів, що слідство розглядає кілька версій нападу, в тому числі пов'язані з громадською і журналістською діяльністю потерпілого.

25 вересня у справі про напад затримали трьох підозрюваних. Всі затримані - грузинської національності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram