ГоловнаПолітика

Прокуратура підготувала матеріали для екстрадиції затриманого у Франції українця

Затриманий підозрюється в заволодінні 12 млн євро на постачання мінеральних добрив

Прокуратура підготувала матеріали для екстрадиції затриманого у Франції українця
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура направила запит до компетентних органів Франції про видачу 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва в Фейсбуці.

"Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний чоловік в березні-квітні 2015 під виглядом укладення контракту на постачання мінеральних добрив виробництва ВАТ «Одеський припортовий завод» заволодів грошовими коштами приватної компанії в розмірі понад 12 млн євро, які були перераховані як попередня оплата за товар. Надалі ці кошти буди переведені на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, встановлено, що затриманий використовував свідомо підроблене свідоцтво про власну смерть і підроблений паспорт іншої країни.

За результатами слідства йому було заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

1 серпня 2018 року слідчим підрозділом прокуратури Києва його оголошено в міжнародний розшук.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що 5 жовтня французька жандармерія разом з Європолом заарештувала в Бургундії високопоставленого втікача з України, підозрюваного в шахрайстві і відмиванні грошей. Ім'я затриманого називалося, але за інформацією ЗМІ, це - колишній одеський бізнесмен на прізвище Малиновський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram