ГоловнаСуспільствоЖиття

У Франції заарештували українського корупціонера-втікача, якого вважали мертвим (оновлено)

Пристави арештували його майно на 4,6 млн євро.

Французька жандармерія разом з Європолом заарештувала в Бургундії можновладного втікача з України, підозрюваного в шахрайстві і відмиванні грошей.

Про це повідомляють у прес-релізі на сайті Європолу.

Зазначають, що пристави арештували майно підозрюваного на 4,6 млн євро.

Фото: europol.europa.eu

У січні правоохоронці почали розслідувати підозрілий продаж замку за 3 млн євро. Його купила компанія з Люксембургу, кінцевим бенефіціаром якої був громадянин України, підозрюваний на батьківщині в корупції.

"Йому, однак, вдалося уникнути правосуддя завдяки виготовленню підробленого сертифіката про смерть", - йдеться на сайті Європолу.

Затримали "мертвого" корупціонера ще 5 жовтня, але офіційне повідомлення про це опублікували тільки сьогодні.

Як з'ясувалося, що підозрюваний жив у Франції "на широку ногу". Ці дані змінили масштаб справи - тепер розслідували вже не звичайне шахрайство, а міжнародне відмивання доходів від корупційних злочинів. Після арешту підозрюваного разом з трьома його спільниками влада Франції вилучила і його майно, включаючи замок, антикварний "Роллс-Ройс" і картини Сальвадора Далі.

На фотографії, оприлюдненій у твіттері Європолу, зображено замок Шато де Ла-Рошпот.

Оновлення. Джерело в Міністерстві внутрішніх справ розповіло, що затриманий у Франції громадянин України на держслужбі не перебував, а в Україні його розшукували у справі про розкрадання 12 млн євро у російської фірми під час спроби приватизувати Одеський припортовий завод. Про це повідомляє LIGA.net.

"Затримано колишнього одесита на прізвище Малиновський. На держслужбі не перебував, держпосади не займав", - розповіло джерело.

За його словами, був посередником у цій угоді один з депутатів парламенту, а гроші Малиновський отримав від його помічниці. Після цього він виїхав за кордон, вивіз туди сім'ю, купив замок, який раніше належав першому президентові Франції Саді Карно.

"Вів розкішний спосіб життя, жив під чужими даними, оформив фальшиве свідоцтво про смерть", - повідомили в МВС.

Зазначимо, що 16 січня 2015 року МВС офіційно оголосило в розшук якогось бізнесмена з Одеси Дмитра Малиновського, який зник орієнтовно в жовтні-листопаді 2014 року і якого місцеві ЗМІ назвали "одеським Курченком".

Фото: сайт МВД

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram