ГоловнаСуспільствоЖиття

Синод ПЦУ проведе кадрове засідання після інтронізації Епіфанія

Інтронізація відбудеться 3 лютого - в день 40-річчя митрополита Епіфанія.

Синод ПЦУ проведе кадрове засідання після інтронізації Епіфанія
Митрополит Епифаний
Фото: пресс-служба президента

Перше засідання Священного Синоду Православної церкви України (ПЦУ) відбудеться після інтронізації глави ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія, запланованої на 3 лютого. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми готуємося до інтронізації. 3 лютого відбудеться інтронізація у Святій Софії Київській. Після відбудеться перше засідання Священного Синоду, де вже будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені відповідні посади або синодальні управління, які будуть діяти надалі для розвитку нашої єдиної помісної православної церкви", - сказав глава ПЦУ митрополит Епіфаній журналістам у суботу в Києві.

Відповідаючи на запитання про тенденції переходу громад Московського патріархату в ПЦУ, він наголосив: "Ми чуємо щодня, що ті чи інші громади поступово мирно приєднуються до єдиної Церкви. Ми не прагнемо до якихось протистоянь. Ми хочемо, щоб все відбувалося мирно, на добровільних засадах".

За його словами, зараз перш за все повинні бути улагоджені всі юридичні питання на законодавчому рівні.

Дату інтронізації - 3 лютого - глава ПЦУ озвучив раніше, це день його народження.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 рок  Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram