ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський активіст Михайлик розповів про свій стан після операції

У вересні минулого року у нього стріляли.

Одеський активіст Михайлик розповів про свій стан після операції
Олег Михайлик
Фото: Олег Михайлик\Facebook

Одеський активіст Олег Михайлик, на якого вчинили замах у вересні минулого року, розповів, що операція з видалення кулі з легенів виявилася складнішою, ніж очікувалося. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook 13 січня.

За словами активіста, німецьким лікарям довелося видалити частину легені разом з кулею. А операція тривала замість запланованих двох годин майже п'ять.

"Куля була дуже глибоко в тканинах легені і ще прикрита аортою. Саме цю аорту куля розірвала після пострілу, спричинивши велику втрату крові і клінічну смерть. Зараз вже все добре. Але мені доведеться залишитися в клініці в Мюнхені довше. Ще раз повинен подякувати тим одеським лікарям, які врятували мені життя і реанімували", - написав Михайлик.

Активіст також прокоментував діяльність правоохоронних органів в Україні, сказавши, що не довіряє їм.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста Олега Михайлика. Це сталося ввечері поблизу його будинку. Михайлик вижив, проте українські лікарі не ризикнули витягувати кулю, що застрягла в легенях.

23 вересня поліція затримала трьох громадян Грузії за підозрою в замаху на умисне вбивство. Спочатку всіх трьох взяли під варту, однак пізніше суд відпустив під домашній арешт одного із затриманих, - Торніке Герасіна (Нагладзе), оскільки він є інвалідом 1-ї групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram