ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти пообіцяли перевести до лікарні кримськотатарського активіста Бекірова

У політв'язня Едема Бекірова - діабет.

Окупанти пообіцяли перевести до лікарні кримськотатарського активіста Бекірова
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Керівник Федеральної служби виконання покарань у Криму пообіцяв, що в понеділок, 14 січня, кримськотатарського активіста Едема Бекірова відвезуть до лікарні. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Напередодні Денісова говорила з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою.

"За словами російського омбудсмена, хворий на діабет Едем Бекіров має експрес-прилади для вимірювання рівня цукру в крові безпосередньо в камері, а також забезпечений всім необхідним", - написала Денісова.

Крім того, Москалькова надала Денісовій довідку про те, що до Бекірова в Сімферопольське СІЗО нещодавно навідувалися представники громадської спостережної комісії Криму.

"Вони повідомили, що Едема Бекірова утримують в чистій камері, разом з ним перебуває ще один затриманий, який надає йому допомогу, коли це потрібно". Передачі від рідних, за їхніми словами, він отримує", - зазначила український омбудсмен.

Також, за словами Денісової, Москалькова поговорила з "керівником" Федеральної служби виконання покарань в Криму і "він пообіцяв, що в понеділок Едема Бекірова відвезуть в лікарню для проведення необхідних медичних досліджень, а також нададуть всю необхідну медичну допомогу".

Нагадаємо, 57-річного жителя с. Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали під час в'їзду в окупований Крим з боку Чонгара 12 грудня. Українець прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Наступного дня його заарештували на два місяці.

19 грудня ФСБ Росії повідомила, у чому звинувачують Бекірова. Він нібито організував схованку з 12 кг тротилу і 200 патронами до вогнепальної зброї для використання на території Криму (частина 2 статті 222 і частина 2 статті 222.1 КК РФ).

Євросоюз і США закликали Росію відпустити Бекірова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram