ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу на хімзаводі у Калуші загасили

З вогнем боролися понад 13 годин.

Пожежу на хімзаводі у Калуші загасили
Пожар начался около 21:00 12 января
Фото: Володимир Микитин\Facebook

До гасіння пожежі на підприємстві "Карпатнафтохім" у Калуші Івано-Франківської області залучили 110 рятувальників та 20 одиниць техніки. Про це повідомили в ДержНС.

"Триває ліквідація пожежі в Калуші. До гасіння пожежі залучено 20 одиниць техніки та 110 людей особового складу пожежно-рятувальних підрозділів ДержНС в області", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські не підпускають людей до території заводу. На місці події працюють 50 співробітників поліції, повідомили в Нацполіції. Постраждалих немає.

За даними ДержНС, розмір майданчика, на якому розміщена відкрита виробнича установка, становить орієнтовно 15 на 50 метрів.

Коли рятувальники прибули на місце події, вони встановили, що відбувається факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 м. кв. і висотою 15 метрів. Інженерно-технічний персонал о 21:15 здійснив перекриття засувок подавання сировини на вводі в установку, розповіли рятувальники.

"На охолодження виробничої установки та сусідніх споруд здійснюється подача водяних стволів", - повідомили у відомстві.

Оновлення 12:20. Пожежу на хімзаводі у Калуші ліквідували. Про це повідомили в ДержНС.

"13 січня о 10:44 пожежу в м. Калуш на території ТОВ "Карпатнафтохім" ліквідовано. Причина пожежі встановлюється. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, близько 21:00 12 січня у Калуші виникла пожежа на поліолефіновому виробництві заводу "Карпатнафтохім". Пожежу було локалізовано о 23:48.

У 2017 році калуський "Карпатнафтохім" відновив роботу після п'ятирічного простою. Це єдиний в Україні виробник етилену, пропілену, бензолу, фракції С9, поліетилену, а також каустичної соди та полівінілхлориду суспензійного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram