ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа на хімзаводі в Калуші почалася через порушення правил безпеки, - поліція

Відкрито кримінальне провадження.

Пожежа на хімзаводі в Калуші почалася через порушення правил безпеки, - поліція
Пожар запрещено тушить
Фото: Володимир Микитин\Facebook

Поліцейські відкрили кримінальне провадження через пожежу на хімзаводі "Карпатнафтохім" у Калуші. Про це повідомили в Нацполіції Івано-Франківської області.

"Пожежа виникла через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Внаслідок пожежі виникла загроза настання тяжких наслідків у стані виробничих об'єктів цього підприємства", - інформують правоохоронці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 КК (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві).

"Пожежу заборонено гасити, тому здійснювалося охолодження сусідніх будівель. Інженерно-технічним персоналом було перекрито засувки. Тому, пірогаз виходив з тієї труби, яка зазнала пошкодження", - розповіли в поліції.

Станом на ранок неділі - пожежу локалізовано, досі триває процес тління. На місці події створено штаб пожежогасіння. Постраждалих немає.

Нагадаємо, ввечері 12 січня на території олефінового заводу "Карпатнафтохім" виникла пожежа. До гасіння залучили 110 рятувальників та 20 одиниць техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram