ГоловнаСуспільствоЖиття

Праві радикали в Києві провели акцію з труною до річниці подій на Грушевського

Поки учасники мітингу вшановували пам'ять загиблих майданівців, співробітники поліції забрали труну.

У центрі Києва пройшла акція до 5-ї річниці подій на Грушевського, присвячена пам'яті загиблих на Майдані під час Революції Гідності.

За словами організаторів, в акції беруть участь активісти "Коаліції учасників Помаранчевої революції", інших громадських, суспільно-політичних організацій, ветерани та представники добровольчих формувань, правозахисники, громадські та політичні діячі України.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, в акції взяли участь кілька десятків представників праворадикальних організацій, зокрема "Добровольчий рух ОУН" на чолі з Миколою Коханівським.

Присутні здійснили ходу до місця загибелі учасників Революції  Гідності Михайла Жизневського та Сергія Нігояна. Після цього вони повернулися на Майдан Незалежності й піднялися по Алеї Героїв Небесної Сотні до пам'ятного хреста.

Учасники акції планували пройти до Адміністрації Президента із символічним труною. Однак поки мітингувальники вшановували пам'ять загиблих майданівців на Грушевського, співробітники поліції забрали труну, вилучивши її з мікроавтобуса.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram