ГоловнаПраво

Ексголові Дніпровського райсуду Києва повідомили підозру у "справах Майдану"

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Ексголові Дніпровського райсуду Києва повідомили підозру у "справах Майдану"
Фото: Сергей Нужненко

Слідчі управління з розслідування злочинів, скоєних у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 рр., Державного бюро розслідувань спільно з прокурорами профільного департаменту Офісу генпрокурора 6 березня повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому голові Дніпровського районного суду міста Києва.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Ексголову суду підозрюють в:

  • організації винесення суддями суду завідомо неправосудних рішень (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України);
  • незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України);
  • незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 376-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що колишній голова Дніпровського райсуду, а нині адвокат, 19 лютого 2014 р. організував незаконне втручання в автоматизовану систему документообігу суду "Д-3" та винесення неправосудних постанов про застосування щодо 11 завідомо незаконно затриманих громадян запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для перешкоджання організації та проведенню мирних зібрань, мітингів, вуличних походів і демонстрацій у Києві.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Наприкінці лютого повідомлялося, що справа судді Дніпровського суду, який незаконно заарештував активістів Майдану, пішла до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram