ГоловнаПраво

Прокуратура попросила для полковника Без'язикова 13,5 років позбавлення волі

Суд задовольнив прохання Без'язикова про перерву в засіданні до 20 березня.

У середу, 4 березня, Шевченківський райсуд Києва почав дебати у справі полковника Івана Без'язикова. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Під час засідання прокурор Михайло Тішин заявив, що сторона звинувачення просить для підсудного покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13,5 років із конфіскацією майна.

"Якщо ми, незважаючи на беззаперечно доведені обставини перебування Без'язикова на території "ДНР", усе ж визнаємо, що він дійсно був полоненим і в його діях немає нічого протиправного - це буде означати, що ми фактично знецінили фізичні і моральні страждання кожного, хто дійсно пройшов через це пекло, але не зрадив свою країну, і плюнули на могилу кожного, хто загинув у полоні, але залишився вірним присязі", - сказав він.

Зі свого боку підсудний виступити не зміг, посилаючись на неготовність промови. У результаті чого суд задовольнив прохання Без'язикова про перерву в засіданні до 20 березня.

Нагадаємо, полковник Іван Без'язиков - український розвідник, який понад рік перебував у полоні. Був звільнений 2016 року, але через кілька місяців був заарештований. Його звинувачують у державній зраді і участі в діяльності терористичної організації. Звинувачення вважає, що, перебуваючи в полоні, Без'язиков перейшов на бік ворога і допомагав бойовикам вербувати українських військовополонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram