ГоловнаПраво

ДБР перевіряє причетність поліції до погроз гранатою в Одеському суді

Підсудного, який взяв у заручники двох суддів, обвинувачують у вбивстві громадянина Ізраїлю.

ДБР перевіряє причетність поліції до погроз гранатою в Одеському суді

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Миколаєві, розслідують обставини надзвичайної події, що сталася 28 лютого в Приморському районному суді Одеси.

Про це інформує пресслужба ДБР.

У відомстві зазначили, що, за попередньою інформацією, затриманий погрожував у залі суду муляжем бойової гранати Ф-1.

"Проводяться першочергові слідчі дії щодо причетності співробітників поліції до вчинення обвинуваченим зазначених дій та наявності у нього заборонених предметів (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

28 лютого в Приморському суді Одеси підозрюваний у вбивстві взяв у заручники двох суддів, погрожуючи гранатою. Правоохоронці ввели спеціальний спеціальні оперативні плани "Заручник" і "Грім".

За даними "Думской", підсудного звати В'ячеслав Гарькавий. Його обвинувачують у вбивстві громадянина Ізраїлю у вересні 2016 року, справу розглядає вже третя колегія суддів.

"Предмет, схожий на гранату" вдалося забрати після переговорів з Гарькавим начальника обласної поліції Олега Беха. За словами Беха, підсудний повідомив, що не причетний до зазначеного злочину, вимагає звільнити його з-під варти і відпустити додому. Заявив, що три роки не бачив сім'ї і дуже хоче побачити свою дружину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram